luni, 16 aprilie 2012

Cu drag

Nu mai ştiu să scriu cuvinte de drag, nu de dragoste, pe alea nici nu vreau să mi le amintesc. Cuvinte de drag. Dragul e altceva, aşa cum este ti iubiesc, nu te iubesc. Fusese invenţia noastră, a prietenilor, special ca să nu poată spune cineva cu răutate că suntem nişte ciudaţi. Ti iubiesc rămâne un cuvânt aparte, care nu implică dragostea carnală, nici erosul, ci doar curăţia şi perfecţiunea iubirii prieteneşti. Probabil aşa îşi iubea Micul Prinţ floarea, o iubia adică. Am totuşi de ceva timp, nu foarte mult, o emoţie pe care n-o cunoşteam, cred că se numeşte a îndrăgi.


Vine de undeva, dintr-o lume pe care n-o cunoşteam, dintr-o curăţie ca de copil fără pată, poate dintr-o copilărie netrăită. Aşa mă simt eu, brusc! Parcă aş fi prunc din nou şi pot alerga pe dealuri în linişte. Acasă! Da, acesta e cuvântul. Mă simt ca din senin, acasă! E locul din inimă pe care îl căutam demult, pe care îl credeam pierdut, dar iată că el este şi încă atât de aproape în mine. Dacă închid ochii mă cuprinde imediat o căldură, un val de linişte mă poartă în lumea asta de acasă. Muzica parcă nici n-o aud, deşi ştiu că este şi ea face totul posibil. Dacă n-ar fi existat, eu n-aş fi aflat niciodată că pot simţi că am ajuns în sfârşit unde trebuie. Acum îmi vine să strâng bine în mine totul şi să fug! Să fug undeva, într-un loc în care să fiu ocrotită, să nu-mi fure nimeni comoara. Unde aş putea dispărea dacă nu în mine însămi? Eu cu tăcerile mele, cu obrajii mei roşii, cu muzica mea şi emoţiile mele.

E cât se poate de simplu. Fără un gând de ceva sau cineva, se porneşte un zâmbet de undeva din colţul gurii, pomeţii se ridică uşor, privirea se înseninează şi bang! Sunt în lumea mea de vis! Realitatea mea nu e rea, chiar deloc, nu am nevoie să dispar din viaţa mea, dimpotrivă, prefer să rămân cât se poate de prezentă în ea, să nu pierd nimic. Atât doar, în inima mea sunt într-o poeniţă, pe un mic câmp verde, plin de floricele, într-un leagăn agăţat de un nor sau de creanga unui copac. Sunt în Rai! E de ajuns ca inima mea să se afle acolo, ca totul să devină mult mai simplu. Inima mea se află astăzi în Rai cu Tine…