vineri, 28 septembrie 2012

dialog15

- Dacă ai şti cât sufăr...


- Suferinţă reală sau imaginară?

- Ce vrei să spui cu asta?

- Exact ceea ce auzi! Suferinţă reală sau imaginară? Suferi sau doar îţi place şi ţi-o asumi?

- Termină cu prostiile! Sigur că reală.

- Îmi amintesc o ştire la radio. Suna aşa: "O minoră de 13 ani din judeţul Constanţă a infestat cu hiv peste o mie de bărbaţi întreţinând relaţii sexuale normale cu aceştia. Minora a fost racolată acum un an şi folosită în vederea prostituţiei, timp în care a întreţinut relaţii sexuale cu peste o mie de bărbaţi. Ministerul Sănătăţii a dispus ca fotografia minorei să fie făcută publică în toate ziarele locale în vederea localizării a unui număr cât mai mare de bărbaţi infestaţi cu HIV de către minoră."

- Doamne, îngrozitor, dar ce legătură are cu discuţia noastră.

- Când găseşti un copil părăsit în coşuleţ în faţa uşii, ai obligaţia cetăţenească de a anunţa autorităţile competente, gen poliţie şi protecţia copilului, la fel când vezi un copil abuzat pe stradă, chiar dacă e ţigan şi e folosit pentru cerşit. Cei peste o mie de bărbaţi şi-au băgat pu.la în obligaţiile lor cetăţeneşti! Şi ştii ce?, nici nu vor fi traşi la răspundere, pentru că nu există sancţiuni chiar dacă în conformitate cu legea în vigoare avem OBLIGAŢIA, nimic nu ne împiedică să o încălcăm. Aşa că nu doar că nu regretă că şi-au satisfăcut deplin nevoile sexuale normale sau nu, dar nici nu se tem de nimic!

- Ce legătură are cu discuţia noastră?

- Acum te întreb. Fata asta oare suferă?

- Sigur... Dar tot nu înţeleg...

- Oare suferinţa ei este reală?

- Măi...

- Ce face suferinţa ta mai importantă decât a ei? Doar faptul că e a ta? Că o simţi în mod direct? I-aş castra chimic pe toţi cei peste o mie! Şi le-aş pune lor poza la ziar, la toate ziarele!