luni, 17 decembrie 2012

Blogoenciclopedia - Vaniuşa

Blogoenciclopedia: Aferatul


Motto: „Vania!, fă-te că munceşti!”

Se ştie că oamenii până şi pe Hristos îl pot înlocui dacă vor, dar pe Vania, bun la toate, nu! Pentru că, Vania bun la toate, este singurul care munceşte şi care ştie să le facă pe toate. El corectează pe toată lumea, chiar şi şefii merg să-i ceară părerea înainte de a lua o decizie majoră. Vaniuşa e singurul care nu îşi ia niciodată concediu, pentru că este indispensabil, fără el, lumea stă în loc. Doar el pontează orele suplimentare ale colegilor, iar lui nu. Singurul care ştie de la piatra de temelie, până la ultima agrafă de birou, este, bineînţeles, Vania! De dimineaţa devreme, până în miezul nopţii, unicul, inegalabilul, Vania, munceşte! Şi ce mai munceşte!, nimeni n-are habar! Fără el, e clar, s-ar prăpădi lumea, catastrofala apocalipsă ar fi mult mai aproape, să-i mulţumim dar aferatului, căci fără el, nu ştiu zău ce ne-am face... Zorile încep cu Vania, luna tot pe el îl salută prima dată, căci el, inepuizabil, este mereu în câmpul muncii oriunde s-ar afla. Doar el s-ar descurca în orice situaţie, doar el le poate face bine pe toate, de aceea, toţi, dar absolut toţi îl rugăm pe Vania-bun la toate, să ne ajute să ieşim din impasul în care ne aflăm, să nu cumva să îşi ia concediu vreodată, să nu cumva să aibă în firmă o singură sarcină, bine delimitată, să-şi bage nasul... Ah, pardon, să ne stea alături mereu, să ne ghideze şi corecteze, chiar şi când noi nu cerem, pentru că e clar că avem nevoie, dar mândria nu ne lasă să ne-o recunoaştem. Te rugăm deci, dragă Vaniuşa-bun la toate, urmăreşte-ne intens, ca să-i putem spune şefului că veghezi pentru el.

Oamenii îl pot înlocui până şi pe Hristos , dacă vor, însă pe Vania -cel bun la toate, nu! Pentru că Vania este singurul care munceşte şi care ştie să le facă pe toate. El corectează pe toată lumea. Chiar şi şefii merg să-i ceară părerea înainte de a lua o decizie majoră. Vaniuşa este singurul care nu îşi ia niciodată concediu. Pentru că este indispensabil și pentru că fără el lumea stă în loc. Pontează orele suplimentare ale colegilor, însă pe ale lui niciodată. Este singurul care ştie totul, de la piatra de temelie, până la ultima agrafă de birou... Ăsta este Vania!

Şi ce muncă! Nimeni n-are habar! Fără el, e clar, s-ar prăpădi lumea, catastrofala apocalipsă ar fi mult mai aproape... Să-i mulţumim dar aferatului, căci fără el, nu ştiu, zău!, ce ne-am face... Zorile încep cu Vania. Luna tot pe el îl salută prima dată, căci el, inepuizabil, este mereu în câmpul muncii oriunde s-ar afla. Doar el s-ar descurca în orice situaţie, doar el le poate face bine pe toate?! De aceea, toţi, dar absolut toţi, îl rugăm pe Vania -cel bun la toate să ne ajute să ieşim din impasul în care ne aflăm, să nu cumva să îşi ia concediu vreodată, să nu cumva să aibă în firmă o singură sarcină bine delimitată, sau să-şi bage nasul...

Ah, pardon!, el trebuie să ne stea alături mereu, să ne ghideze şi să ne corecteze, chiar şi când noi nu cerem așa ceva... E clar că avem nevoie, dar mândria nu ne lasă să recunoaştem asta. Te rugăm, dragă Vaniuşa -cel bun la toate, urmăreşte-ne intens, ca să-i putem spune şefului că veghezi pentru el.